Booij & Brandwijk kaasontwikkeling

Uitvoeringsperiode: 01-05-2017 t/m 30-04-2018
Regio: Zuid-Holland
Status: Afgerond

Beschrijving project (project is beëindigd)

Probleem

Boerderijzuivelbereiders zijn kaasmakers en zuivelaars op traditionele boerenbedrijven die naast het bedrijven van de veehouderij ook zuivel verwerken. De melk wordt op de boerderij verwerkt tot producten met een eigen recept. Bij het kaasmaken is sprake van een vakmanschap dat vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. Naast behoud van een ambacht gaat het hier ook om waarderen van een traditie.

Aanpak

Door nieuwe onderscheidende producten te ontwikkelen en deze in de regio en in de stad op de kaart te zetten, zuivelproducenten meerwaarde voor hun regionale producten. Een meerwaarde die de kaasmakerij en kleine tot middelgrote melkveehouders meer veerkracht moet geven evenals meer ruimte voor weidegang en natuurbeheer.

Geen eindresultaat

Booij Kaasmakers wil in samenwerking met aangrenzende melkveehouders nieuwe kaassoorten ontwikkelen zoals lokale Roodflora en blauwschimmelkazen. Producten rechtstreeks van de kaasmakerij afzetten zonder tussenkomst van derden.

Website
https://booijkaasmakers.nl/over-ons/  
https://boerderijzuivel.nl/locaties/kaasboerderij-booij/  
https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/find-connect/projects/booij-brandwijk-kaasontwikkeling

 

Projectleider

Projectleider
Marijke Booij
Booij kaasmakers B.V.
06 - 16 38 38 39

Partner(s)

Partner(s)
Melkveebedrijf Brandwijk