Projectbeschrijving
Probleem
De veehouderijsector is een in Nederland sterk ontwikkelde sector. Om dit voor de toekomst te borgen is een beweging nodig naar een sector die maatschappelijk geaccepteerd en gewaardeerd wordt en goed is voor mens, dier en natuur.
Aanpak
De samenwerking tussen Wouters Varkenshouderij, 2 Plus supermarkten en vleesverwerkingsbedrijf Van De Huijgevoort Vers en onderzoek naar de haalbaarheid is ruim 1 jaar geleden gestart. In dit project willen zij verder invulling geven aan de korte varkensvleesketen en concreet in de markt te zetten. Een belangrijk onderdeel is het houden van vleesvarkens op een zeer diervriendelijke wijze. Daarvoor wordt een houderijsysteem ontwikkeld en concreet gemaakt. Ook wordt een experience centre ontwikkeld waar door de consumenten de varkens bewonderd kunnen worden en de vleesverwerking kan worden ervaren.
Resultaat
In het project is het vormen van de vleesketen een belangrijk onderdeel, tevens ontwikkelen we een innovatieve diervriendelijke stal. Het experience centre maakt het geheel af, omdat van daaruit een goed beeld gegeven wordt aan belangstellenden van:
- Varkenshouderij
- Slachten en verwerken
- Lekkere varkensvleesproducten
Hierbij tonen we de dilemma's en vertellen we onze keuzes en waarom die gemaakt zijn.