Uitvoeringsperiode: 01-01-2017 t/m 31-12-2018
Regio: NL-224 Zuidwest-Gelderland
Status: Afgerond
Beschrijving project
Probleem
Maatschappelijke waarden zoals biodiversiteit, natuur, landschap en duurzaamheid komen nog onvoldoende tot uiting in het aankoopgedrag van de consument.
Aanpak
- Diversificatie van een regionaal rassenaanbod bestaande uit genetisch diverse rassen waarin robuustheid en smaak met elkaar worden gecombineerd.
- Verdere verbreding aanbod door onafhankelijke rastoetsing en rasinformatie voor telers te verschaffen
- Het aanwenden van experimenteerruimte en kennisontwikkeling. om het zeer specialistische karakter van dit werk te kunnen ondervangen.
Verwacht resultaat
- Aanbod van een gevarieerder voedingspakket dat tegemoet komt aan de behoefte aan duurzaamheid en diversiteit van geteelde groente- en tarwerassen.
- Een innovatief concept waarmee maatschappelijke waarden t.a.v. een biodiverse landbouw op de agenda van de consument komen en die een verandering in diens aankoopgedrag weet te bewerkstelligen.
Website
https://www.odin.nl/

Projectleider
Projectleider
Merle Koomans
Odin Foodcoop
0345 - 577133
Partner(s)
Partner(s)
De Horsterhof
De Nieuwe Ronde Zelfpluktuin
Doornik natuurakkers Graanteelt
Het Volle Pond Retail
Lazuur Food community
Louis Bolk Instituut
Veld en Beek Melkvee & groenten
Youth Food Movement YFM